Boyada Kabarcık, Soyulma ve Çatlama Neden Olur

boya baloncuk, soyulma, çatlama

Boya, herhangi bir ev sahibinin sahip olduğu en iyi dönüştürücü araçlardan biridir. Bir odanın veya evin tüm görünümünü ve hatta hissini değiştirebilir. Üstelik yeni bir koltuk takımı kadar pahalı da değildir.

Bununla birlikte, büyük dönüşümün yanında büyük hayal kırıklığı potansiyeli de ortaya çıkıyor. İşler tamamen yolunda gitmezse; öğeler mükemmel bir şekilde sıralanmamışsa boya kabarabilir, soyulabilir veya çatlayabilir. Aslında, yaklaşık 10 boya projesinden birinde büyük sorunlar yaşanıyor.
 

Boya Neden Baloncuk Yapar?


Boya filmi alttaki yüzeyinden kalktığında, film yapışmasını kaybetmiştir. Baloncuklar talihsiz bir sonuçtur. Bu kabarcıklar daha sonra soyulmaya neden olabilir. Soyulmayı düzeltebilirsiniz, ancak kabarcıkların nedeni ile ilgilenmeniz gerekir, bunlar şunlar olabilir:
 
  • Kirli, sıcak (90 derecenin üzerinde), soğuk (50 derecenin altında) veya nemli bir yüzeyi boyanırsa.
  • Lateks boya üzerine yağ bazlı boya yapılırsa.
  • Boyamadan önce yüzey hazırlığı yapılmazsa.
  • Boya kuruduktan hemen sonra neme maruz kalırsaa.
  • Nemli bir günde boya yapılırsa.

Önerilen Makale: Boya malzemeleri, boya teknikleri ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için iç cephe akrilik boya fiyatları sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Baloncukları Önlemek İçin Yapabilecekleriniz:

Boyamadan önce yüzeyinizi temizleyin ve iyice kurulayın. Boya yapmadan önce bir astar kullanın (ve tamamen kurumasını bekleyin). Olumsuz koşullarda (çok sıcak, çok soğuk veya çok nemli) boya yapmayın.

Boya Neden Soyulur?


Boya alttaki katmana tutunamadığında soyulacaktır. Örneğin, parlak, sert, kaygan yüzeylerin boyanması normalde soyulmuş boyayla sonuçlanır. Kaygan yüzeyler, boyanın tutunması için gereken küçük tepelere ve çukurlara sahip değildir.

Bir yüzeyin nemli bir ortamda boyanması boyanın da soyulmasına neden olacaktır. Galvanizli metal üzerindeki yağ bazlı boyalar gibi kimyasal uyumsuzluklarla da çalışamazsınız.

Soyulmayı Önlemek İçin Yapabilecekleriniz:

Yüzeyi önceden zımparalamak duvarınızı sertleştirecek ve boyaya daha iyi bir yapıştırma kabiliyeti kazandıracaktır. Boyanın yapıştığından emin olmak için küçük bir alanı test edin.
 

Boya Neden Çatlar?


Boyanızda bir çatlak görürseniz, büyüyeceğine emin olabilirsiniz. Genellikle sorun ince bir çatlak olarak başlar ve kontrol edilmezse boya pul pul dökülmeye başlar. Kabarcıklanmada olduğu gibi, boyanın çatlamasının birçok nedeni vardır.
 
  • Düşük kaliteli boya kullanılması.
  • Lateks boya üzerine yağ bazlı boya yapılması.
  • Boyanın çok ince boyanması.
  • Boyanın çok hızlı kuruması.
  • Önceki katlar tamamen kurumadan ek kat uygulanması.
  • Yüzey hazırlığının yapılmaması ya da eksik yapılması.
  • Boyanın son kullanım süresinin geçmiş olması.
  • Boyama sırasında yüzeyin kirli olması.
  • Boyanı çok kalın uygulanması.

Çatlağın alt tabakaya kadar gitmediğini biliyorsanız, bir kazıyıcı veya tel fırça alın ve dökülen boyayı çıkarın. Ardından, alanı zımparalayın, çıplak noktaları astarlayın ve yeniden boyayın.

Boya alt tabakaya kadar çatlarsa, tüm boyayı çıkarmanız gerekir. Tamamen kazıyın veya hepsinden kurtulmak için bir ısı tabancası kullanın. Ardından yüzeyi zımparalayın, astarlayın ve yeniden boyayın.

Bu tip sorunlara yaşamamak ve boya porjelerinizde en doğru sonuçlara ulaşmak için (216) 441 28 24 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz. Evinize özel boya ve malzeme seçiminden başlayarak boya uygulamasının tüm aşamalarını birlikte planlayalım!
 
Sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için kişisel verileri koruma politikamız doğrultusunda çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası metnini inceleyiniz.