Boyalı Duvarlarınızın Ömrünü Uzatın

boyalı duvar bakımı

Çocuklarınızın sevimli ama kirli parmakları duvarlara dokunuyor, evcil hayvanların sürtünme izleri, parmak izleri ve daha başka izler. Güzelce boyanmış duvarlarınızın bu kadar çabuk yıpranmış, kirli ve bakımsız görünmesi şaşırtıcı. Peki, yeni boyanmış görünümü korumak için boyalı duvarlarınızı nasıl temizleyebilirsiniz?
 

Duvar Boyası Bakımı Nasıl Yapılır?


Boyalı duvarlarınızda düzenli olarak tozdan arındırarak biraz koruyucu bakım yapabilirsiniz. Duvarlarınızda yumuşak fırça vakum aparatını kullanın ve ardından bunları, tozlama maddesi püskürtülmüş bez kaplı bir süpürge veya paspasla silin. Elektrostatik toz alma mendili de kullanabilirsiniz. Yeni bir parmak izi gördüğünüzde, mümkün olan en kısa sürede silin.
 

Lateks Boya ile Boyanmış Duvarlar Nasıl Temizlenir?


Duvarlarınızı temizlemeden önce yukarıdaki yöntemle tozu alın. Ardından, temiz bir süngeri ılık su ve aşındırıcı olmayan çok amaçlı bir temizleyici karışımına batırın. Özellikle parmak izlerinin toplanma eğilimi gösterdiği yerlerde duvarı süngerle hafifçe ovalayın. Bu yöntemle çıkmayacak lekeler için su ve karbonatla bir macun yapın ve alanı silmek için aşındırıcı olmayan bir bez kullanın.

Önerilen Makale: Boya malzemeleri, boya teknikleri ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için jotun dış cephe renk kartelası sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Yağ Bazlı Boya ile Boyanmış Duvarlar Nasıl Temizlenir?


Bir süngeri veya bezi beyaz sirke karışımıyla nemlendirin (ıslatmayın) ve duvarı nazikçe ovalayın.
 
Düz Boyalı Duvarları Temizlemek İçin Ne Kullanmalı?

Hiçbir duvarı temizlemek, düz boyayla boyanmış olandan daha zor değildir. Gözenekli dokusu için kiri çeker ve işinizi büyük ölçüde zorlaştırır. Ne yazık ki lekeleri temizlemeden bıraktığınızda, onlar sadece daha da kötüleşir. 

Sert temizleyiciler veya fırçalar lekeyi çıkarabilir, ancak aynı zamanda boyanın bir kısmını çıkararak göze çarpan bir nokta bırakabilir.

Düz boyalı duvarları temizlerken, en nazik çözümle başlayın ve işe yarayanı bulana kadar yukarı çıkın.

Önce ılık suya batırılmış temiz, yumuşak bir bez deneyin. Bu lekeleri temizlerse, işiniz bitti! Temizlemezse, bir sonraki adıma geçin.

Sonra, lekelerinizde melamin köpük bazlı bir ürün kullanın. Duvarınız koyu renkse, bu geride beyaz bir kalıntı bırakabilir, bu yüzden alanı emici beyaz bir havluyla nazikçe silerek takip etmeniz gerekir.

Bu işe yaramazsa, bir köpük temizleyici kullanın, ancak duvarınızın bunu kaldırıp kaldıramayacağını görmek için önce görüş alanı dışında (belki bir kanepenin arkasında) test edin.

Hala yeterli değilse, 3 litre ılık suyla karıştırılmış 1 çorba kaşığı çamaşır suyu solüsyonunu deneyin. Yine görünmeyen bir alanda test edin. Bu, birçok boya için çok zor olabilir, bu yüzden dikkatlice ilerleyin.

3 litre ılık suyla 70 gr amonyak, 35 gr sirke ve 15 gr karbonat karışımı deneyin ve yumuşak bir sünger kullanın.

Bu çözümlerden hiçbiri işe yaramazsa, duvarınızı yeniden boyamanız gerekebilir.

Her zaman olduğu gibi, boyama projelerinize yardımcı olmak için buradayız!  Tüm boya uygulamalarınız için (216) 441 28 24 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz. Evinize özel boya ve malzeme seçiminden başlayarak boya uygulamasının tüm aşamalarını birlikte planlayalım!
Sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için kişisel verileri koruma politikamız doğrultusunda çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası metnini inceleyiniz.