Duvar Nasıl Boyanır

duvar nasıl boyanır
 
Boya, kişisel imzanızı herhangi bir odaya atmanın en basit ve en esnek yollarından biridir. Boya uygulamaları ile odalara sıcaklık ekleyebilir, bir ruh hali yansıtabilir, kusurları gizleyebilir, kişisel zevkinizi vurgulayabilir veya sadece kendi kişiliğinizi yansıtabilirsiniz.

Adım 1: Hazırlıklar

Gerekli boya miktarını doğru bir şekilde hesaplayın. Duvar boyası için Jotun iç cephe boya ürünlerimizi incelebilirsiniz. Bir odanın yüzey alanını hesaplamak için her duvarın yüksekliğini genişliğiyle çarpın ve tüm duvar alanlarını birlikte ekleyin. Her pencere ve kapının yüksekliğini genişliğiyle çarpın ve tüm pencere ve kapı alanlarını bir araya getirin. Boyaya ihtiyaç duyan yüzeyin metrekaresini elde etmek için toplam pencere ve kapı alanını toplam duvar alanından çıkarın. Boya alanınızı hesapladıktan sonra, gereken boya miktarı için her zaman bir Vortex boya uzmanına danışabilirsiniz.

Temiz bir yüzeyle başlayın. Bir yüzeydeki kir, yağ ve kir, boyanın düzgün yapışmasını önler. Bu nedenle kapsamlı bir temizlik, hazırlık sürecinin önemli bir parçasıdır. Temizlik ve yağdan arındırma konusunda detaylı bilgi için boya öncesi duvar temizleme makalemizi okuyabilirsiniz.

Yağdan arındırma ve temizleme işleminden sonra, boyanın duvara veya tavana iyi yapışması için yüzeyi zımparalamayı tavsiye ederiz. Temizledikten sonra daima zımparalayın, böylece kir ve yağ duvara veya tavana yapışmayacaktır. Duvar sızdırmazlık maddesi ya da astar kullanmanızı öneririz. Duvar sızdırmazlık maddesi/astar izleri, lekeleri ve onarım çalışmalarını kapsayacaktır. Ayrıca duvar sızdırmazlık maddesi, yeni boya katının yapışmasını ve böylece boya işinizin sonucunu iyileştirir.

Boyanacak odanın havalandırmasını sağlayın.

Önerilen Makale: Boya malzemeleri, boya teknikleri ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için dış cephe boya çeşitleri sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Boyama öncesi: Tüm mobilyaları plastik folyo ile örtün. Daha küçük mobilya parçalarını çıkarmak daha iyi olur. Büyük ve ağır mobilyaları odanın merkezine taşıyın. Boya gerektirmeyen tüm bölümler, örneğin çerçeveler ve kapılar ve gerekirse tüm zemin plastik folyo ile kaplanmalıdır. Elektrik anahtarları, prizler vb. parçaları maskeleme bandı ile korumaya alın.

Adım 2: Doğru Fırça / Rulo

Fırça: Her zaman boya ve yüzeye uygun bir fırça seçin. Boya yaparken fırçayı daima boyaya üçte bir kadar batırın, bu sızmasını önler. Fırçayı boyaya batırdıktan hemen sonra, yüzeye uygulayın, fırçayı parmaklarınız arasında tutun.

Rulo: Her boya işi için doğru rulo seçin. Her iki tarafa yuvarlanan bir rulo, son katlar veya daha pürüzsüz yüzeyler için mükemmeldir. Rulonun her iki tarafta yuvarlak ise çizgiler olmayacaktır.

Bir boya tepsisi rulo ile boyamayı çok daha kolay hale getirecektir. Tepsinin derin kısmını boya ile doldurun. Yüksek nervürlü parçanın boya ile kaplanmadığından emin olun. Ruloyu önce boya ile iyice doyurun ve ardından boya tepsisinin nervürlü kısmı boyunca yuvarlayın.

Adım 3: Renkler

Duvarlarda belirli renkleri kullanarak alana optik bir değişiklik yapabilirsiniz. Açık mavi gibi renkler, alanın daha geniş bir görünümünü sağlar. Sarı gibi sıcak ve açık renkler evinizi aydınlatacak ve duvarlarınıza taze bir dokunuş verecektir. Daha büyük alanların daha fazla sıcaklık ve daha rahat bir görünüm göstermesi için, duvarları kahverengi veya kırmızı-turuncu gibi sıcak, koyu renklerle boyayın.

Tavanın boyanmasına gelince, açık bir renk daha yüksek görünmesini sağlayacaktır. Koyu renkler, özellikle yüksek tavanlı eski evlerde optik bir azalma görünümü verecektir. Bu optik azaltma, duvara boyanmış bu rengin bir sınırı varsa da vurgulanabilir. Tavan boyası ile ilgile detaylı bilgi için tavan boyası nasıl napılır makalemizi konumanızı tavsiye ederiz.

Adım 4: Tavanın Boyanması

Boya yaparken, her zaman tavanla başlayın, çünkü boyanın zaten boyanmış bir duvarı damlaması ve yıkması ihtimali vardır. Tüm kenarlar ve geçişler düz bir fırça ile boyanmalıdır. Düz çizgiler sağlamak için önce bunları yapın. Yanları ve geçişleri boyadıktan sonra, tavanın geri kalanıyla devam edin.

Adım 5: İç Duvarların Boyanması

Tavanın duvar veya döşeme ile buluştuğu duvarı boyamaya başlayın. Boya yaparken ıslak bir kenar koruyarak fırça izlerinden ve çakışmalardan kaçının. Daima kuru yüzeylerden ıslak yüzeylere boyayın. Lateks boya kullanıyorsanız, hareket etmeye devam edin. Zaten boyalı alanlara tekrar tekrar gitmeyin. Kenarlar boya ile kesildikten sonra, duvarın geri kalanını boyamak için uzatma saplı bir rulo kullanın. Duvarları rulo ile “W” vuruşlarında boyayın. Ardından, alanı eşit şekilde kaplamak için boyayı düz çizgiler halinde uygulayın. 

Adım 6: Fırça / Rulo Bakımı

Bir odayı boyamaya başladığınızda mümkün olan en kısa sürede bitirmeye çalışın. Kısa bir mola için fırçayı kuyuta (baş aşağı) bırakabilir veya uzun bir mola için ruloları  ve fırçaları hava geçirmez bir plastik torbaya koyabilirsiniz.

Kalan boyanız varsa ve kutunun en az yarısı dolu ise, kapağı sıkıca kapatın ve kutuyu baş aşağı tutun, böylece kenar boyayla dolar. Kutu mühürlenir, bu da boyanın hava alıp kurumasını önler. Teneke kutuda kalan boya yarıdan azsa, gerisini daha küçük bir teneke kutuya koyun. Yukarıdaki yöntemle aynı işlemi yapın.

Bu aşamalar için yeterli zamanınız yoksa tüm boya uygulamalarınız için (216) 441 28 24 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz. Evinize özel boya ve malzeme seçiminden başlayarak boya uygulamasının tüm aşamalarını birlikte planlayalım!
Sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için kişisel verileri koruma politikamız doğrultusunda çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası metnini inceleyiniz.