Duvara Süet Boya Nasıl Yapılır

süet duvar boyama

Bir duvarı boyarken süet kaplama kullanmak, evin iç kısmına yumuşak, ipeksi pürüzsüz bir görünüm kazandırabilir. Süet boyalı duvarlar, bir eve aynı anda hem rahat hem de göze hoş gelen zarif ve sofistike bir görünüm kazandırır. Günlük boyama araçlarını ve basit bir fırça tekniğini kullanarak, süetin kadifemsi ve dokulu görünümünü evinizdeki herhangi bir odaya getirebilirsiniz.

Boyamaya Hazırlanmak

1 - Süet boya satın alın. Boyalar, bir duvardan ne kadar ışığın yansımasına izin verdiklerine göre farklılık gösteren çeşitli "parlaklık" veya "bitiş" kategorilerinde gelir. Bu proje için, özellikle süet bir yüzeye sahip olacak şekilde tasarlanmış boya satın almanız gerekecek.

Ayrıca, normal boyadan oluşan bir taban katının üzerine bir kat süet boya boyayarak duvarınızda süet bir yüzey oluşturabilirsiniz. Bu rotayı seçerseniz, sıradan boyaları da satın aldığınızdan emin olun

2 - Duvardaki çatlakları, delikleri veya diğer kusurları onarın. Duvarda boyamayı planladığınız delikleri belirleyin ve doldurun. Duvarda bırakmak istemediğiniz çiviler veya vidalar varsa, bunları çıkarın ve deliği derz veya dolgu macunu ile doldurun. Açıkta kalan bir alçıpanla karşılaşırsanız, doldurmadan önce leke önleyici astar ile kapatın.

Duvardaki kusurları daha kolay tespit etmek için ışıkları kapatın, perdeleri kapatın ve delikleri ve çatlakları daha iyi tespit etmek için duvara yakın bir sorun ışığı tutun.

3 - Duvarın temiz ve pürüzsüz olduğundan emin olun. Boyamaya başlamadan önce duvardaki tüm çıkıntıları giderin ve duvardaki toz veya kirden kurtulmak için yukarıdan aşağıya doğru tozlayın.

Duvarı zeminden tavana kadar zımparalamak için zımpara kağıdı veya bir zımpara direği kullanın, özellikle önceki adımda tamir etmeniz gereken alanlara odaklanın.

Özellikle bir zımpara çubuğu kullanıyorsanız, zımparalama işlemi sırasında çok fazla baskı uygulamayın, aksi takdirde istemeden duvarın kendisine zarar verebilirsiniz.

Zımparalama işleminden arta kalan kum tanecikleri de dahil olmak üzere duvardaki tüm toz ve kalıntıları temizlemek için uzun erişimli bir silgi kullanın.

4 - Çıkış plakaları ve anahtar kapakları gibi armatürleri çıkarın. Herhangi bir armatürü çıkarmadan önce, boyayacağınız odanın devre kesicilerini kapatın. Bir tornavida kullanarak armatürleri dikkatlice duvardan sökün ve az önce çıkardığınız vidalarla birlikte saklayın. Duvara bağlı tüm aydınlatma armatürlerini de çıkarın.

Bu yapıldıktan ve açıkta kalan aydınlatma armatürü kabloları güvenli bir şekilde sarıldıktan sonra, odaya yeniden güç verebilirsiniz.

Daha büyük armatürler için, onları istenmeyen boyalardan korumak için ressamın plastiğiyle kaplayabilir ve plastiği ressamın bandıyla yerine sabitleyebilirsiniz.

5 - Boyamak istemediğiniz alanları örtün. Pervazların veya boyamak istemediğiniz diğer yüzeylerin üzerine ressamın bandını yerleştirin. Aşağıdaki yüzeye boya sızmamasını sağlamak için bant üzerine bir macun bıçağıyla bastırın. Çalışacağınız yere bir muşamba koyun ve duvara yakın tüm mobilyaları bantla sabitlenmiş ressamın plastiğiyle kaplayın.

İmkanınız varsa, boya damlacıklarından korumak ve kendinize daha fazla çalışma alanı sağlamak için, boyamayı düşündüğünüz odanın mobilyalarını çıkarın.

6 - Boyayı karıştırın ve biraz boya kovasına ve boya tepsisine koyun. Doğrudan boyanın geldiği galondan çalışmayın. Bunun yerine, boyayı tahta bir boya çubuğuyla karıştırın ve sırasıyla yaklaşık 1 inç (2,5 cm) bir boya kovasına ve bir boya tepsisine dökün. Bu, fırçanızı çok derine batırmanızı önleyecek ve üzerinde çalışabileceğiniz çok daha hafif bir boya kutusu sağlayacaktır.

Fırçanızla boyama yaparken kovadaki boyayı, rulo ile boyama yaparken tepsideki boyayı kullanacaksınız.

Boyanın Uygulanması

1 - Baz kat uygulamadan önce duvarın kenarlarını boyayın. Rulo ile boyamaya başlamadan önce, duvarın tavan çizgisi, pervaz ve duvar köşeleri gibi rulolar için çok sıkı olan kısımlarını boyamak için fırçanızı kullanın.

Fırçanızı, kılların yaklaşık ⅔'si boya ile dolacak şekilde daldırın. Sırasıyla tavanı veya duvarın yanını boyarken yatay ve dikey vuruşları kullanarak boyayın. Boya darbeleriniz bir seferde yaklaşık 30 cm (30 cm) çalışmalıdır.

Boyama işleminin bu kısmı için teknik terim "kesmek"tir.

Normal boya üzerine süet boya ile duvarınızı süet boyayorsanız, bu noktada normal boyayı kullandığınızdan emin olun. Son katı uygulayana kadar süet boyanızı kullanmayacaksınız.
Dar köşelerde boya uygulamak veya ilk geçişinizde kaçırdığınız alanları doldurmak için hafif bir kıpırdatma hareketi kullanın.

2 - Baz kaplamayı duvarın geri kalanına uygulamak için rulonuzu kullanın. Boya rulonuzu boya tepsisine batırın. Tavana yakın duvarın bir köşesinde boyamaya başlayın. Boyayı kabaca 3 fit (0.91 m) uzunluğunda ve 3 fit (0.91 m) yüksekliğinde büyük bir "M" şeklinde uygulayın, ardından duvarın o bölümünü nihai olarak doldurmak için bu M'yi dikey bir yuvarlanma hareketiyle boyayın. Bu işlemi duvarın bitişiğindeki bölümünde tekrarlayın ve tüm duvar boyanana kadar tekrarlamaya devam edin.

Yine, normal boyanın üzerine süet boya boyayarak duvarınızı süetle boyuyorsanız, işlemin bu kısmı için normal boyayı kullandığınızdan emin olun.

Baz kat uygulandıktan sonra, başka bir kat uygulamak için silindiri kullanın, bu sefer tüm duvar boyunca sadece yukarıdan aşağıya doğru yuvarlayarak, herhangi bir bindirme işaretini düzeltin.

Son katınıza geçmeden önce bu baz katın kuruması için 4-6 saat bekleyin.

3 - X deseninde bir üst kat süet boya uygulamak için fırçanızı kullanın. Bu pardösü uygulamak için kullanacağınız teknik çok önemli olacaktır; üst üste binen X'lerle boyamak, bir süet kaplama için tipik olan renk tonundaki varyasyonları yaratacaktır.

Duvarınızın sol üst köşesinden başlayarak, kabaca 1 fit (0.30 m) uzunluğunda ve 1 fit (0.30 m) yüksekliğinde bir "X" şekli boyamak için fırçanızı kullanın. Ardından, bu X'in etrafındaki alanı, kabaca yarısı kadar büyük ve birbiriyle hafifçe örtüşen daha fazla X ile doldurun.

Tüm duvar boyanana kadar bu işlemi sağ alt köşe yönünde duvar boyunca çapraz olarak hareket ettirerek tekrarlayın.

X'lerinizin boyutlarının kesin olması gerekmez; bu durumda, süet bitişi elde etmek için X'leri hafifçe üst üste bindiren doğru tekniği kullanmanız daha önemlidir.
Sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için kişisel verileri koruma politikamız doğrultusunda çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası metnini inceleyiniz.