Ev Sahipleri İçin Ev Boyama Rehberi

ev boyama rehberi

Boyama projeleri, evinizin görünümünü önemli ölçüde değiştirmek ve ev değerini artırmak için en popüler ev geliştirme projeleridir. Her yıl sizin gibi binlerce ev sahibi, ister tek bir oda, ister bir dizi oda, tüm ev veya evin dış cephesi olsun, bir boyama yolculuğuna çıkmaya karar veriyor.

Diğer herhangi bir ev geliştirme projesi gibi, sağlam bir oyun planınız ve takip etmeniz gereken bir dizi adımınız olduğunda boyama projeleri daha sorunsuz gerçekleşir. Size yardımcı olmak için, herhangi bir konut boyama projesinin ana adımlarını inceledik. Stressiz ve başarılı bir boya işi için, bir sonraki boyama projeniz sırasında bu ayrıntılı kılavuzu izleyin.
 

Boya Projesi Başlamadan Önce


Doğrudan boyama projenize atlamak cazip gelse de, başarılı bir proje sağlamak için yapılması gereken çok sayıda hazırlık, düşünce ve araştırma vardır. Ana adımlar:

(1) Proje parametrelerini belirleyin. Bu adımda evin boyanmasını istediğiniz tüm alanları ve nedenlerini belirleyin. Boya solmaya mı yoksa çatlamaya mı başlıyor? Mevcut rengi beğenmediniz mi? Bir değişim için hazır mısınız? Tanımlanan alanların her biri boyanacaklar listenize eklenmelidir.

Önerilen Makale: Boya malzemeleri, boya teknikleri ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için iç cephe boya özellikleri sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Listenizi oluştururken, boyanması gerekebilecek küçük ekstraları da unutmayın. İç mekan projeleri için muhtemelen duvarlara odaklanacaksınız, peki ya döşeme ya da tavan? Bir dış cephe boyama projesi seçiyorsanız, panjur, sundurma, ön kapı veya garaj gibi şeyleri düşündünüz mü? Proje parametrelerinizi belirlerken, projenize dahil edilecek her şeyin tam bir listesini oluşturmanız gerekir. Bu, boya firmaları ile net bir şekilde iletişim kurmanıza yardımcı olacak ve ev boyama tahmininizin doğruluğunu artıracaktır.

(2) Tasarım ilhamını toplayın. Topladığınız tasarım ilhamı projenize rehberlik etmeye yardımcı olacaktır. Nihai renkleri daraltmak için yararlı olan ve ayrıca boya şirketleri için yararlı bilgiler olan, düşündüğünüz görünümü ve stilleri belirlemenize yardımcı olacaktır. Çevrimiçi olarak (boyama web siteleri, ev geliştirme siteleri ve hatta Pinterest), basılı olarak (tasarım ve ev dergileri), televizyonda (ev geliştirme şovları) ve daha pek çok konuda tasarım ilhamı alabilirsiniz.

(3) Boya firması araştırmak. Bulduğunuz ilk boya yüklenicisini işe almadan önce, bir aday havuzu oluşturmak için bölgenizdeki mevcut boya firmalarını araştırın. Firma araştırması için daha önce boya ugyulaması yaptırmış tandıklarınızdan ve internet yardımıyla fikir alabilirsiniz.

(4) Teklif almak. Aday havuzunuzdan en iyi boya firmalarını seçin ve proje tahmini tekliflerini alın. Topladığınız proje parametreleri ve tasarım ilhamı, doğru bir teklif elde etmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca teklifi anladığınızdan emin olmak için sorular sormalısınız, örneğin:

• İşçilik saatlik mi yoksa sabit fiyat mı? 
• İşçilik ve malzemeler ne kadara mal olacak? 
• Ne tür boya kullanıyorsunuz? 
• Herhangi bir garanti veya teminat sunuyor musunuz? 
• Tahmini başlangıç ve bitiş tarihleri nelerdir?

(5) Boya firması seçimi. Teklifleriniz topladıktan sonra, projeniz için doğru yükleniciyi seçme zamanı. En düşük tekliflere gözü kapalı gitmeyin; bunun yerine fiyatı belirleyici faktörlerden biri olarak kullanın ve aynı zamanda derecelendirmeleri, incelemeleri, referansları, ödülleri, portföy resimlerini ve müşteri hizmetlerini de dikkate alın. 

(6) Boya renklerini seçme: Renklerinizi tasarım ilham aşamasında seçmiş olabilirsiniz, ancak değilse, şimdi son renk seçimlerinizi yapma zamanı. Renk kartelasına başvurmak, renklerin birlikte nasıl çalıştığını öğrenmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca gölge (açık veya koyu), boya yüzeyi (düz, saten, yumurta kabuğu, yarı parlak), evinizin ve / veya mahallenizin tarzı ve rengin diğer odalarla ne kadar iyi gittiği, mevcut mobilya ve dekorasyon gibi şeyleri de göz önünde bulundurmak isteyeceksiniz. Bazı firmaların size eviniz için en iyi renkleri seçmenize yardımcı olacak profesyonel renk uzmanları da vardır.

Boya Projesi Sırasında


Boyama projesi boya firması tarafından yapılacak ancak yine de proje sırasında ne olacağı konusunda bazı bilgilere sahip olmalısınız. Ana adımlar:

(7) Alanı hazırlama. Profesyonel bir boya ustası her zaman alanı boyaya hazırlayarak işe başlayacaktır. Bu, duvar askılarını çıkarmak, mobilyaları yoldan çekmek, boyanmayacak alanları bantlamak ve zemini kaplamak gibi şeyleri içerir. Bu hazırlık evinizi ve eşyalarınızı boyama sırasında zarar görmekten korur.

(8) Boya hazırlama. Astarlama, gerçek renkli boyaya hazır hale getirmek için yüzeye özel olarak formüle edilmiş bir astar katının eklenmesini içerir. Astarlama her zaman gerekli olmasa da, koyu renkleri nötralize etme, boyama için daha iyi bir yüzey oluşturma ve lekeleri engelleme gibi bir dizi avantaj sunar.

(9) Boyama. Boya uygulamasının ne kadar süreceği, odanın ne kadar büyük olduğuna, kaç kat uygulanması gerektiğine ve işçilerin hızına bağlı olacaktır. Boya uygulaması esnasında günlük temizlik yapmak, son temizliğin daha hafif ve sorunsuz geçmesine yardımcı olacaktır.

(10) Temizleme. Son temizleme süreci, hazırlık sürecinin hemen hemen tersidir. Bant sökülür, mobilyalar geri taşınır, duvar dekoru yeniden açılır ve diğer tüm pislikler temizlenir.
 

Boya Projesi Sonrası


Proje tamamlandığında, boyalı yüzeylerinizin mümkün olduğunca uzun süre en iyi şekilde görünmesini istersiniz. Ana adımlar:

(11) Temizlik. Duvarlarınızı ve diğer boya yüzeylerinizi en iyi durumda tutmak için düzenli aralıklarla temizlemek gerekir. İç yüzeyler için, boyayı çizmeyecek yumuşak bir bez veya havlu ve boyanın rengini bozmayacak yumuşak bir sabun kullandığınızdan emin olun. Dış yüzeyler için en kolay temizleme yöntemi basınçlı yıkamadır.

(12) Boya rötuşu. Zamanla boyanızda bazı kusurlar oluşabilir - çizikler, çentikler ve diğer aşınma belirtileri. Rötuş boyası zordur, ancak bazı durumlarda iyi sonuçlarla yapılabilir; en önemli faktör, orijinal boyadan kalan bir kutuyu saklamanızdır. 

(13) Garantiler. Teklif alma bölümünde, her bir yükleniciye işleri ile ilgili herhangi bir garanti sunup sunmadıklarını sormanızı tavsiye ederiz. Bazen bir yüklenici, malzemeler için, bazen yapılan iş için veya bazen her ikisi için bir garanti sunabilir. 

Bu kılavuzu başarılı ve stressiz tüm iç ve dış boya projelerinizi planlamak için kullanabilirsiniz.


Her zaman olduğu gibi, boyama projelerinize yardımcı olmak için buradayız!  Tüm boya uygulamalarınız için (216) 441 28 24 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz. Evinize özel boya ve malzeme seçiminden başlayarak boya uygulamasının tüm aşamalarını birlikte planlayalım!
Sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için kişisel verileri koruma politikamız doğrultusunda çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası metnini inceleyiniz.