İç Mekan Boyama Tekniklerinin Farklı Türleri Nelerdir?

İç Mekan Boyama Teknikleri
 
İç mekanları boyamanın en yaygın yöntemi, düz bir yüzeyde fırça veya rulo ile uygulanan bir temel rengi kullanmak olsa da, başka birçok teknik vardır. Sahte yüzeyler, taş veya mermer gibi doğal öğelerin görünümünü veren boyama yöntemleridir. Diğer iç boyama teknikleri arasında süngerleme, şeritleme, şablonlama, dekoratif ve duvar resmi bulunur.

Duvar resimleri, genellikle bir odadaki en az bir duvarı kaplayan boyalı sahnelerdir. Özellikle çocuk odalarındaki mural iç boyama teknikleri söz konusu olduğunda, sanat eseri dört duvara da uzanabilir. Çocuk duvar resimleri genellikle parlak renklerde basit şekillere sahiptir. Bir evin diğer iç mekanlarında yapılan duvar resimleri genellikle daha karmaşıktır ve tek bir duvarla sınırlıdır. Resmi tamamlamak için evde çalışmak üzere bir duvar ressamı tutulabilir; Doğa duvar resimleri özellikle yaygındır, çünkü ressamlar genellikle işlerini ev sahibi için özelleştirecek sanatçılardır.

Çiçekler, okyanus dalgaları ve daha birçok motifi oluşturmak için fırçalara uygulanan boya girdapları gibi dekoratif boyama teknikleri duvar resmi veya bordürlerde kullanılabilir. Dekoratif boyama teknikleri sadece iç mekanlarda duvarlarda değil, çerçeveli resimlerde ve mutfak backsplashes üzerinde de kullanılmaktadır. Dekoratif iç boyama teknikleri bazen sadece duvarda değil, sobanın arkasındaki backsplash alanında karoya doğrudan uygulanır. Şablonlama, şablon kaldırıldığında bir desen oluşturmak için bir kesme şekli içinde fırça veya süngerle renk silerek yapılan dekoratif bir iç boyama türüdür.

Şablonlama, bir duvarın üst veya ortasındaki sınırlar veya merdiven yükselticileri gibi ülke temalı evlerde yaygın olarak kullanılır. Görüntü oluşturma becerisinin gerekli olduğu daha sanatsal dekoratif iç mekan boyama tekniklerinden farklı olarak, şablonlama, kesme şekli içinde rengi silme veya yayma becerisini gerektirir. Şeritleme, benzer bir iç mekan boyama tekniğidir, çünkü aynı zamanda bir alanın çizgileri içinde renk doldurmayı içerir. Ağır hizmet tipi maskeleme bandı, iç duvarlara düz çizgiler halinde yerleştirilir; bant ne kadar uzak olursa, şeritler o kadar geniş olur. Duvara fon rengi uygulandıktan sonra, boyayı çizgiler arasında uygulamak için bir boya fırçası veya rulo kullanılır; bant çıkarıldığında, sonuç net çizgiler olmalıdır.

Süngerleme, bir süngeri boyaya batırıp duvarlara, mobilyalara veya diğer iç mekan eşyalarına damgalamaktan oluştuğu için en basit iç boyama tekniklerinden biridir. Benekli sonuca daha fazla derinlik kazandırmak için genellikle aynı rengin açık, orta ve koyu tonları gibi farklı tonları kullanılır. Güçlü bir doku oluşması için bu iç mekan boyama tekniğinde doğal veya başka bir gözenekli sünger kullanılmalıdır.
Sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için kişisel verileri koruma politikamız doğrultusunda çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası metnini inceleyiniz.