Kurumuş Boya Betondan Nasıl Çıkarılır

iş yeri ve ofis boyama

Kurumuş boyayı betondan çıkarmak çok fazla çaba gerektirir ve boya betonun gözenekli yüzeyine zaten girdiği için zaman alıcıdır. Bu nedenle gözeneklerde biriken boyayı çıkarmak için özel teknikler kullanmanız gerekir.
 

Beton Yüzeyden Boya Nasıl Temizlenir


Bu bölümde, kurumuş boyayı beton yüzeyden çıkarmanın farklı yollarını tartışacağız. Bunlardan herhangi birini uygularken, boyadan tamamen kurtulmadan önce birkaç kez tekrarlamanız gerekebileceğinden sabırlı olmalısınız. Görevde size yardımcı olacak birkaç önemli yöntem aşağıda tartışılmıştır:

Önerilen Makale: Boya malzemeleri, boya teknikleri ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için jotun iç cephe boya sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
 

Yöntem 1: Boya Sökücüler Kullanın


Boyayı betondan çıkarmak için en popüler teknik, kimyasal sökücülerin kullanılmasını içerir. Suya dayanıklı olanlar dahil her türlü boya üzerinde kullanabilirsiniz. Piyasada çok çeşitli sökücü madde bulunabilir. Soya bazlı sıyırıcılar, toksik olmadıkları ve kullanımı kolay oldukları için güvenli olarak kabul edilir. Jel şeklinde bulunurlar. Jeli boyanın üzerine sürün ve bir süre üzerine bekletin. Bu, sert, kuru boyayı bir ölçüde gevşetecektir. Ardından, kalın bir plastik kazıyıcı alın ve jeli boyayla birlikte beton yüzeyden sıyırın.

Boya tabakası kalın ise birden fazla uygulama gerektirecektir. Kimyasal sıyırıcının en iyi yanı, aynı jel şeridini leke üzerinde tekrar tekrar kullanabilmenizdir. Maksimum boya miktarı betondan çıktığında, yumuşak boya kalıntılarını temizlemek için biraz ovma tozu ve su döktükten sonra lekeyi naylon bir fırça ile ovalayın. Son olarak, alanı sade su ile iyice durulayın ve boyasız beton yüzey elde edebilirsiniz.

Doğası gereği toksik olan kimyasal sıyırıcılar kullanmaktan kaçının. Hızlı etki gösterirler ancak göze, cilde zararlıdır ve çevre kirliliğine neden olurlar. Bunları bazı inatçı boya lekelerinde kullanmak isterseniz, olası tüm önlemleri alın. Kullanılacağı alan uygun havalandırmaya sahip olmalı ve bölgede tutulan fırın veya kazanlar veya pilot ateş kapatılmalıdır.
 

Yöntem 2: Shot Blaster (Kumlama Makinesi) Kullanın


İnatçı boyayı betondan oldukça etkili bir şekilde çıkarmak için kumlama ekipmanı kullanılabilir. Bu oldukça pahalı bir makinedir ve onu yerel ev geliştirme mağazalarından kiralayabilirsiniz. Çalışma prensibi kumlama makinesinin çalışma prensibi ile oldukça benzerdir. Tek fark, kum yerine küçük metal boncuklar atmasıdır. Beton yüzeyinin etkilenen noktasında yüksek basınç altında zorlanan aşındırıcı malzeme, boyanın çıkarılmasına yardımcı olur. Daha sonra salınan boncukları, tozları ve boya kalıntılarını emerek temizleyen bir vakum aparatına sahiptir. Makine beton üzerinde hiçbir betonu sıyırmayacak hızda dikkatlice hareket ettirilmelidir. Kum püskürtme genellikle beton yüzeyinde büyük hasara neden olur. Bu nedenle sadece boya lekelerinin çok kötü olduğu durumlarda kullanılmalıdır. Zaten çatlamış veya yontulmuş beton için tavsiye edilmez, çünkü zarar verici etkisi o kadar kötü olabilir ki, hemen beton onarımına gitmeniz gerekir.
 
Sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için kişisel verileri koruma politikamız doğrultusunda çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası metnini inceleyiniz.