Metal Çit Nasıl Boyanır

demirlik nasıl boyanır

Metal bir çit boyamak istiyorsanız, çok iş yapacaksınız. Bu tip, fazla su tutmaya, kiri çekmeye ve paslanmaya meyillidir; bunların tümü, dayanıklı, temiz, profesyonel bir yüzey oluşturmayı çok daha zor hale getirir. Ancak, aşağıdaki tavsiyeleri ve adımları izlerseniz, herkesin görebileceği harika, kalıcı bir boya işi elde edebilirsiniz.
 

Tüm Pas Birikintilerini Kazıyın


Metal boyamaya başladığınızda öncelikle astar ve metal boyayı kabul etmeye hazır olduğundan emin olmanız gerekir. Metal, özellikle dış mekanlarda kendisine zarar verebilecek birçok elemente maruz kalır. Daha önce bahsedildiği gibi, metal çitler genellikle paslanır, suyu tutar ve yağ veya kiri çeker. Bu nedenle, yapmanız gereken ilk şey, yüzeyi pas birikintileri açısından incelemek ve bulabileceklerinizi temizlemektir. İş eldivenlerinizi, gözlüklerinizi ve maskenizi giyin, bir tel fırça veya bir parça çelik yünü alın ve işe başlayın. Gevşek parçacıkları çıkarmak için paslanmış alanı kuvvetlice fırçalayın. Sorun yaşadığınızı fark ederseniz, işin büyük kısmı için tel fırçayı kullanın ve kalanları düzeltmek çelik yün kullanın. Bu zor bir iş olacak ve bitirmesi zaman alacak.

Büyük tortular gittiğinde bir bezle nemlendirin ve kalan pası temizlemeye başlayın. Bez çok kirlendiğinde değiştirin. Tüm pasları çıkaramayacağınıza dikkat etmek önemlidir; Buradaki fikir, metal yüzeyi boyama için mümkün olduğunca pürüzsüz ve düz hale getirmektir.

Önerilen Makale: Boya malzemeleri, boya teknikleri ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için jotun ahşap astarı sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
 

Yüzeyi Yıkayın


Astar ve boya uygulamadan önce çiti yıkamak her zaman gereklidir. Bir kovayı sıcak su ve sabunla doldurun. Bir bez veya ovma fırçasını ıslatın ve çitin tüm köşelerini ve çatlaklarını iyice fırçalayın. Sabunu bir hortumla durulayın ve ardından çiti bir bezle kurulayın veya gece boyunca kurumasını bekleyin.
 

Metal Çiti Boyayın


Mümkün olan en dayanıklı ve kalıcı bitişi elde etmek için boyamadan önce metal bir astarla başlayacaksınız. Astar, üst kata yapışması için bir şey verir. Astar düzgün bir şekilde uygulanamayacak kadar kalınsa, ona biraz mineral ispirto ekleyin. Çok küçük miktarlarda ekleyin, her eklemeden sonra karıştırın ve sadece hala çok kalınsa daha fazlasını ekleyin. İstenilen kıvama gelince fırçanızı astara batırın ve yüzeye uygulamaya başlayın. Astarın herhangi bir yerde birikmesini önlemek için eşit vuruşlar kullanarak hızlı çalışın. Çizgilere, kabarcıklara ve diğer kusurlara özellikle dikkat edin ve dar alanlarda tüm yüzey kaplanana kadar daha küçük bir boya fırçası kullanın.

Astarın kuruma şansı bulduktan sonra (bu en az bir gün sürebilir) metal çiti son kat ile boyayabilirsiniz. Temiz bir fırça seçin, boyaya batırın ve yüzeye yaymaya başlayın. Son katı, astarı uyguladığınız gibi uygulayın, gözden kaçan noktalara, çizgilere ve biriken boyaya dikkat edin. Ulaşılması zor alanlara da iyice bastırın. Boyanın kurumasını bekleyin ve gerekirse ikinci bir kat uygulayın.
 
Mastik Uygulayın

Çitiniz düzenli olarak elemanlar tarafından hırpalandığından, boyanızın harika görünmesini sağlamak için işi bir dolgu macunu ile bitirmek iyi bir fikirdir. Özellikle boyalı metale yapışmak üzere tasarlanmış bir sızdırmazlık maddesi arayın. Bu bilgi, ürünün performans özellikleri altında bulunacaktır, ancak ne satın alacağınızdan hala emin değilseniz, bir mağaza yetkilisine danışın.

Boyama işlemi sırasında mastiği ne zaman uygulamanız gerektiğine dair ürününüzün talimatlarını kontrol edin. Birçok dolgu macunu sprey şeklinde gelir, bu nedenle uygulanması çok kolaydır. Püskürtme yaparken memeyi çitten en az altı inç uzakta tuttuğunuzdan ve en iyi sonuç için yüzey boyunca yavaş, hatta geçişlerle hareket ettiğinizden emin olun.
Sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için kişisel verileri koruma politikamız doğrultusunda çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası metnini inceleyiniz.