Duvar İçin En İyi 7 Farklı Doku Türü ve 4 Teknik

duvar boyama

Blok renkli duvarlar başlı başına harika olsa da, orada daha pek çok yaratıcı seçenek var, sadece hayal gücünüzle sınırlısınız. Evinizin duvarlarına benzersiz bir şey eklemeyi düşünüyorsanız ancak nereden başlayacağınızdan emin değilseniz doğru yerdesiniz. Burada seçiminizi yapmanıza yardımcı olacak farklı doku ve boyama tekniklerinden bazılarını paylaşacağız.

1. Şerit

Bu boyama tekniği, keten kumaşı andıran çarpıcı ve sıcak bir yüzey oluşturan ıslak boyanın içinden kuru bir fırça veya tarak sürükleyerek duvarda yatay veya dikey çizgiler oluşturmayı içerir.

2. Renkli Yıkama

Renkli bir yıkama, bir odaya derinlik katabilir ve yumuşak ve çarpıcı görünebilir. Bu teknik genellikle beton gibi diğer malzemelerin görünümünü taklit etmek veya duvarın dokusunu vurgulamak isteyen kişiler tarafından tercih edilir. Bunları bir arada perdahlamak için alternatif renkleri katmanlayarak yapılır.

3. Sünger

Süngerleme, doku ekleyebilen ve bittiğinde yumuşak bulutlar gibi görünen basit ama etkili bir boyama tekniğidir. Bir baz rengin uygulanması ve kurumasına izin verilmesi, gerekirse ikinci bir kat ile tekrarlanması ve tekrar kurutulmasını içerir. Daha sonra ikinci renk sünger ile sürülür. Kusursuz ve şık bir bitiş elde etmek için tamamen farklı renkler yerine sadece farklı tonlarda birbirine benzeyen iki renk seçmelisiniz.

4. Bez 

Yumuşak dokulu bir his yaratır. Bu görünümü elde etmek için, bir bez bükülür ve ıslak boyanın üzerine yuvarlanır. İyi yapıldığında, bu ipek veya kadife görünümünü taklit edebilir. Bu yöntem, paçavrayı elle yuvarlayarak veya bir rulo etrafına sarılarak yapılabilir. İki rengin birbirine karışmamasını sağlamak için, bezle yuvarlanmadan önce taban kat tamamen kuru olmalıdır.

5. Duvar Şablonları

Duvar şablonları, üst düzey bir bitiş isteyenler için iyi bir seçenektir. Satın almak genellikle ucuzdur ve evinizi tamamlamak için mükemmel olanı seçmeyi kolaylaştıran bir dizi desen ve stile sahiptir. Şablonlar, ayrıntılı bir desen bırakmak için basitçe yerleştirilir ve boyanır.

6. Çizgiler

Çizgiler çeşitli şekillerde boyanabilir. Kalın, ince, yatay veya dikey olabilirler ve birçok farklı ev stiline uygundurlar. Fidanlıklar ve kıyı temalı evler için popüler bir seçimdir. Mevcut mobilyalarınıza uyacak renk düzenini seçebilir ve şık ve temiz bir görünüm elde etmek için sadece iki renkli paletlere yapıştırmak daha iyidir.

7. Alacalı

Alacalı, herhangi bir odaya sofistike bir dokunuş katabilecek klasik ve cesur bir tasarımdır. Geleneksel olarak bir dizi dikey elmas şeklinden oluşur. En iyi sonuçları elde etmek için derin bir renk seçmek ve bunu ince bir tonla dengelemek iyi bir fikirdir.
 

Duvar Boya Dokuları


Bu günlerde çoğu insan, bir alana kontrast eklemek için düz boyalı duvarları tercih etme eğilimindedir, ancak daha fazla tanım ve sıcaklık ile bir şey arıyorsanız, duvar dokusunu geçebilirsiniz. Boyadan daha kalındır ve uygulandıktan sonra boyut ve karakter eklemek için çeşitli şekillerde kazınır. İşte bazı popüler duvar dokuları:

1. Tarak

Tarak tekniği, şık bir bitiş sağlayan bir dizi çizgi ve desen oluşturmak için kullanılır. En yaygın tarak tekniği, sürekli bir desende tekrarlanan gökkuşağı benzeri bir tasarımdır. Bu tekniği denemeyi düşünüyorsanız, duvarla uğraşmadan önce dokuya hakim olduğunuzdan emin olmak için alçıpan hurda parçaları üzerinde birkaç kez pratik yapmak en iyisidir.

2. Patlamış Mısır

Retro bir görünüm arıyorsanız patlamış mısır dokusunu geçemezsiniz. Küçük kusurları kapatmak için harikadır ve genellikle tavanlarda kullanılır. Patlamış mısır dokusunu, sesi engellemede harika olan yüzeye püskürten bir kompresör ve doku püskürtücü kullanılarak kalın bir şekilde uygulanır. Tek dezavantajı, yolda bir değişiklik yapmak istediğinize karar verirseniz, kaldırılması zaman alabilir.

3. Portakal Kabuğu

Portakal kabuğu dokusu, portakal kabuğuna benzer ve çukurlu bir görünümle pürüzsüzdür. En yaygın duvar dokularından biridir ve uygulanmadan önce biraz hazırlık gerektirir. Daha sonra duvara bir kompresörle püskürtülen ve kalın bir şekerleme silindiri kullanılarak düzleştirilen sulandırılmış alçı sıvadan oluşur. Bu kuruduktan sonra ikinci bir kat uygulanır.

4. Kum Girdabı

Bir başka popüler doku olan kum girdabı, esasen kumun karıştırıldığı bir astar olan perlit adı verilen bir bileşik ile yapılır. Girdap benzeri desenler oluşturmak için büyük bir boya fırçası kullanılır. Bunu başarılı bir şekilde yapmak için iki kişiye ihtiyaç vardır, biri perliti yuvarlarken diğeri kum girdaplarını yapar.
Sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için kişisel verileri koruma politikamız doğrultusunda çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası metnini inceleyiniz.